Trucje 1
Het Rijk heeft een foefje uitgehaald. Want er was zo’n weerstand tegen het voorrang geven aan vergunning-/ statushouders of vluchtelingen, kortom aan mensen die gevlucht zijn uit hun vaderland en nu legitiem in Nederland mogen verblijven, boven eigen inwoners die jaaaarenlang op een wachtlijst komen en maar niet een (sociale huur-)woning krijgen toegewezen, dat ze in Den Haag hier een trucje op hebben bedacht: ze hebben afgeschaft dat deze statushouders verplicht een urgentieverklaring moesten krijgen.
Ze hoopten daarmee de lokale onvrede hierover onder ‘eigen inwoners’ weg te nemen.
Voer voor sommige partijen om direct af te willen dwingen dat de urgentieregeling voor statushouders zou worden afgeschaft.

Máár….

Trucje 2
W
eet u, Den Haag zou écht iets voor onze ‘eigen inwoners’ doen, als de afschaffing van urgentie voor statushouders voor gemeenten zonder consequenties zou zijn.
Maar nu – in Haarlemmermeer – is ons opgelegd dat als we niet voldoende statushouders een woning aanbieden, we als straf een hoge boete krijgen. 

Dus: vestigen we niet voldoende statushouders, dan krijgen we een boete.
Maar om dat te voorkomen moeten we, vanwege de grote woningnood, écht een urgentieverklaring toepassen voor de groep van statushouders.

Kiezen tussen twee kwaden: de afweging voor een volksvertegenwoordiger. 
Je kunt populistisch tegen de urgentieregeling voor statushouders stemmen: makkelijk ‘scoren’.

Ik ben ik écht van mening dat statushouders net als eigen inwoners gewoon onder aan de wachtlijst geplaatst zouden moeten worden, maar heb gekozen voor het ontlopen van een hoge boete voor onze gemeente.
Om zo met deze besparing van een boete veel goede dingen te doen. Om zo de woningnood te bestrijden!

Afbeelding: Ymere

 

. Lid Van der VeerSTERK in de RaadTrucje 1 Het Rijk heeft een foefje uitgehaald. Want er was zo'n weerstand tegen het voorrang geven aan vergunning-/ statushouders of vluchtelingen, kortom aan mensen die gevlucht zijn uit hun vaderland en nu legitiem in Nederland mogen verblijven, boven eigen inwoners die jaaaarenlang op een wachtlijst komen en maar niet...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !