Moet toegeven dat ik vandaag een beetje laat ben met het lezen van het plaatselijke sufferdje.
Op het webberdeweb welteverstaan. En in de krant die mij toch de meeste informatie schenkt, lees ik het artikel van Bart Boele (leuke vent trouwens) over Villa Dijkzicht naast het Fort bij Aalsmeer.

In volgorde: aankoop door de gemeente – Dorpsraad vindt het onbegrijpelijk – binnen no time een ruïne – institutioneel vandalisme (mooie term) – toezeggingen – voorstel tot renovatie – niet ontvangen – herhaalde verzoeken – meegewerkt aan een onderzoek Stichting Boei – onrust – uit de krant vernemen – procedure WOB-verzoek – vraag om elegantere oplossing – tijdelijk in gebruik geven bij ondernemer Bos – het fort Unesco monument – crisis in relatie tussen gemeente en Rijsenhout.

Ons partijlicht in de duisternis, Lid Van der Veer, heeft er al schriftelijke vragen over gesteld. Antwoorden komen nog, termijn nog niet verstreken.

Trouwens, ik herinner me nog de optimistische start van een bijeenkomst van een handjevol raadsleden op 18 januari bij Gerben van der Knaap in Rijsenhout. Met raadsleden Koning (CDA), Heimerikx (HAP), Eveleens P(vdA), Nobel (VVD), Sedee (CDA) ons partijlicht Van der Veer (Politiek STERK maar dat mag nog even niet zo heten). Om in alle redelijk te komen tot afspraken en ideeën om gezamenlijk stelling te nemen vóór de belangen en de gevoelens van ongenoegen van de inwoners van Rijsenhout, over onderwerpen zoals het dorpshuis, trafostation, lichtoverlast en het fort.

En wat komt eruit: Rob Koster (VVD) bericht zojuist over een informatiebijeenkomst op korte termijn waarin de raadsleden door het college worden bijgepraat over tal van onderwerpen in Rijsenhout.

Dat het onmogelijk blijkt om de gemeenteraad op één lijn te krijgen ligt aan heel veel dingen, bijvoorbeeld coalitiediscipline en komende verkiezingen. Slappe hap! Nee Ron, niet de HAP.

Voor de goed verstaander, een informatiebijeenkomst is een besloten bijeenkomst waarin betreffende ambtenaren en portefeuillehouder(s) hun verhaal vertellen en waarover je slechts technische- en informatieve vragen mag stellen zonder politiek karakter. Met andere woorden, luisteren naar een heppie-de-peppie verhaal van het college zonder dat de raad het college een opdracht mee kan geven.

Zou er echt een Wet van Murphy bestaan of is Rijsenhout de structurele sufferd die altijd pech heeft? Dat gelooft u toch zeker zelf niet, hoop ik!

. Van een van onze correspondentenHLMRMoet toegeven dat ik vandaag een beetje laat ben met het lezen van het plaatselijke sufferdje. Op het webberdeweb welteverstaan. En in de krant die mij toch de meeste informatie schenkt, lees ik het artikel van Bart Boele (leuke vent trouwens) over Villa Dijkzicht naast het Fort bij Aalsmeer. In volgorde: aankoop...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !