De Dorpsraad van Rijsenhout heeft een brandbrief gestuurd naar B en W. Deze werd gisteren doorgestuurd naar de raadsleden. Hierin wordt melding gemaakt van voortvarende nieuwbouwprojecten in Aalsmeer terwijl in Rijsenhout ontwikkelingen nog zeker een half jaar op slot staan.

Dat Rijsenhout zich behandeld voelt als stiefkind van Haarlemmermeer is niet verwonderlijk. Onvrede over Schenkeveld, de vertraging in de Ruimtelijke Economische Visie Rijsenhout en tal van ondernemers en inwoners die zich niet gehoord voelen. Wel of geen trafostation. De voorgestelde maar inmiddels na luid protest ingetrokken afwaardering van de verbinding Aalsmeer-Rijsenhout, van belang voor goede ontsluiting. De strubbelingen rondom beperking van OV-verbindingen naar en van Rijsenhout.
Jarenlang staat het dorp stil en de mensen hebben het gevoel dat het alleen maar achteruit gaat. Terwijl juist nieuwbouw zo noodzakelijk is om het prachtige dorp aan de Ringvaart te revitaliseren.

Volgens B en W wordt de vertraging veroorzaakt door de provincie Noord-Holland en LTO Glaskracht. Die kunnen nog niet instemmen met een nieuwe bestemming voor twee glastuinbouwgebieden in Rijsenhout. Vier andere zijn wel goedgekeurd maar daar gebeurt niets: het is wachten op die andere twee.

De Dorpsraad zegt: ,,Het is bizar dat de LTO hier blijft vasthouden aan tuinbouwgebieden waarvan al lang is vastgesteld dat ze niet meer kansrijk zijn en waar ondernemers zelf iets anders willen. Terwijl glastuinbouwbedrijven in onze buurgemeente met het grootste gemak verdwijnen ten gunste van andere ontwikkelingen’’

Tot tweemaal toe heeft Lid van der Veer vragen gesteld naar de samenvatting van het inspraaktraject. Niks tot nu toe!
Dus we gaan er weer tegenaan. Want de Wet van Murphy kan slechts worden gekeerd door het elimineren van Murphy. Hier onze schriftelijke vragen.

En dan maar foei-foei-foei roepen in de Raad over een Motie van Wantrouwen. Met een andere aanleiding weliswaar te weten het behoud van een prachtig plantsoen in Nieuw-Vennep, maar dit gaat in essentie over dezelfde bestuurlijke onmacht. Of is het onkunde?

 

 

. Van een van onze correspondentenHLMRDe Dorpsraad van Rijsenhout heeft een brandbrief gestuurd naar B en W. Deze werd gisteren doorgestuurd naar de raadsleden. Hierin wordt melding gemaakt van voortvarende nieuwbouwprojecten in Aalsmeer terwijl in Rijsenhout ontwikkelingen nog zeker een half jaar op slot staan. Dat Rijsenhout zich behandeld voelt als stiefkind van Haarlemmermeer is...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !