Als elke politicus nu eens VERPLICHT een maand stage zou lopen bij ons…zou onze organisatie er vast ánders uitzien…….. oja.. loop dan ook effe een maand mee bij de zorg, het onderwijs en het leger. 😉 🙂

Deze  tweet van politieagent Arjen Schut zette me aan het denken. En hoe langer ik erover nadenk, hoe beter ik dit idee vind. Wel met een nuance. Ik geloof dat ook raadsleden ‘politici’ worden genoemd. Echter, raadsleden doen hun raadswerk naast hun normale dagelijkse bezigheden. Hebben vaak een baan of een onderneming. En hebben dus helemaal geen tijd om een maand stage te lopen.

De essentie van de tweet is – althans, zo vat ik deze op – dat politici niet weten waar ze beslissingen over nemen. Dus Arjen, zullen we voorstellen dat de (politieke) bestuurders verplicht stage lopen bij de organen waar ze beslissingen over nemen? Maar dan ook écht op de werkvloer, op de straat en in het veld.
Vooruit, beperken we het tot een volle werkweek.

Ik zie Ank Bijleveld al voor me in tijgersluipgang tijdens een oefening of zullen we haar een weekje in Mali laten patrouilleren? En Ferd Grapperhaus tijdens een risicowedstrijd of gewoon op pad tijdens nachtdiensten in Haarlemmermeer. Hugo de Jonge mag een weekje in een verzorgingshuis meelopen.

Ja, goed plan, Arjen!

. Lid Van der VeerSTERK verhaalAls elke politicus nu eens VERPLICHT een maand stage zou lopen bij ons…zou onze organisatie er vast ánders uitzien…….. oja.. loop dan ook effe een maand mee bij de zorg, het onderwijs en het leger. 😉 🙂 Deze  tweet van politieagent Arjen Schut zette me aan het denken. En hoe...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !