PERSVERKLARING

Ik ben vorige week maandag aangehouden!
In alle vroegte stond de politie voor de deur op mijn adres in Nieuw Vennep. Tevergeefs, want ik verbleef bij vrienden. Om half acht in de ochtend ging de telefoon. Of ik mij vóór negen uur wilde melden op het politiebureau in Hoofddorp.

Daar werd ik aangehouden als gevolg van een Internationaal Rechtshulpverzoek uit Luxemburg.

Waarover gaat het
Het bedrijf Heintz Boissons werd op schandalige wijze opgelicht middels valse facturen. De onderneming is hierdoor, naar verluidt, € 273.000,- afhandig gemaakt. Hiervoor zijn de heren Olivier, Edelman en van Groenigen al gehoord of hebben in voorarrest gezeten en is deze laatste in Luxemburg veroordeeld.

Ik mocht de onderliggende stukken inzien. Kon lezen wie te maken hebben met oplichting eind mei 2015 van Heintz Boissons en CocaCola. Zij hebben mijn naam genoemd in deze zaak. Daarnaast schijnt er gebeld te zijn door ene Herr Müller met deze bedrijven en zijn valse e-mails en facturen gestuurd, waarmee de oplichting annex fraude is gepleegd.

Om zichzelf vrij te pleiten is mijn naam genoemd. Hierover is voorheen al uitgebreid contact geweest met rechercheur Dehm van de recherche in Diekirch. Ik heb alle informatie verstrekt over wat ik weet en waarover ik in Nederland al meerdere aangiften heb gedaan tegen deze heren. Maar dat bleek niet voldoende.

“Ik moet u aanhouden”.
“Hoe bedoelt u?”, zei ik nog.
“Ja, ik weet ook niet waar het over gaat, ik doe wat mij wordt opgedragen”, zei de agent.

Deze zaak mag inhoudelijk niet in Nederland worden beoordeeld dus moet dat langs de officiële weg in Luxemburg. Zeker wanneer dit een rechtshulpverzoek betreft.
Op dinsdag besliste Officier van Justitie Diependaal dat ze mij eerst moest checken voor ze me mocht schorsen. Dit moest ik afwachten in de Penitentiaire Inrichting te Nieuwersluis.

Met dank aan allen die zich hebben ingespannen voor mij
Met de grootste moeite heeft mijn advocaat, met externe hulp, mij uiteindelijk vrij gekregen. Met de verplichting mij iedere week te melden op het politiebureau te Den Haag.

Ik onderschrijf volkomen dat wanneer een naam wordt genoemd in een strafzaak, deze persoon gehoord moet worden. Maar iemand die iedere week controleerbaar haar werk doet, in alle openbaarheid, is niet vluchtgevaarlijk!
De schade welke mij wordt toegebracht door mij uit het verkeer te tillen en hiermee mijn persoonlijke en politieke status te beschadigen is ongehoord, onredelijk en ernstig belastend.

Met name wanneer iemand als ondergetekende alle openheid betracht, alles publiceert op haar eigen webpagina en letterlijk alles in het werk stelt de verantwoordelijken bestraft te krijgen.

Ik wil namelijk niets liever dan meehelpen om dit schorriemorrie achter de tralies te krijgen. Ben dus meer dan bereid om welke vraag uit welk land dan ook te beantwoorden! Sterker nog, in Nederland heb ik Opsporing voorzien van alle beschikbare informatie!

Inmiddels ben ik weer thuis. Met lieve mensen om me heen. Heb het weekend kunnen herstellen van alles wat me is overkomen.
Om ondertussen een bijzonder zuur gevoel over te houden waarom mijn serie aangiften en een heleboel expliciete informatie blijkbaar nog steeds in het laatje liggen van het OM in Nederland.

Weer persoonlijke schade door het lankmoedige optreden van de Nederlandse Justitie. Want de druk op de criminele sujetten zal alleen maar toenemen daarmee  ook de belastende verklaringen van deze types, om zichzelf buiten beeld te houden.
Aan het oplossen van deze én nog een tweede  fraudezaak in Frankrijk, waarvan Benetton slachtoffer is geworden door onder andere dezelfde criminelen, werk ik zeer graag mee.

Afgelopen donderdag waren er belangrijke zaken op de agenda van de raad. Daar kon ik niet bijzijn. Maar ik verzeker u, komende donderdag is het business as usual!

Ik houd u op de hoogte!

 

Anneke van der Veer

Foto: PI Nieuwersluis en de van staatswege verstrekte deodorant: voor alles wordt gezorgd!

. Lid Van der Veerover STERKPERSVERKLARING Ik ben vorige week maandag aangehouden! In alle vroegte stond de politie voor de deur op mijn adres in Nieuw Vennep. Tevergeefs, want ik verbleef bij vrienden. Om half acht in de ochtend ging de telefoon. Of ik mij vóór negen uur wilde melden op het politiebureau in Hoofddorp. Daar...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !