Na het artikel op onze webpagina van een van onze correspondenten over radicalisering verscheen gisteren een artikel over een wetenschappelijk onderzoek van Bart Schuurman. Het betreft een langlopend onderzoek van zes universiteiten uit Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Israël.

https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/19/geisoleerde-terrorist-is-uitzondering-11172624-a1563702

In voornoemde bijdrage van onze correspondent wordt een appel gedaan op de sociale omgeving van radicaliserende personen. Expliciet gaat het over het wegkijken of het excuus van hun omgeving géén aangifte te doen ondanks dat duidelijke signalen aanwezig zijn. De gelederen gesloten houden en zich in stilzwijgen hullen terwijl er evidente kennis en aanwijzingen zijn voor aspirant terrorisme.

Het kan niet langer worden geaccepteerd dat leden uit hun directe omgeving zich langer verschuilen achter hun structurele afkeur jegens overheid en justitie, zich buiten de samenleving plaatsen door weigeren te integreren en – niet zelden – sympathieën koesteren voor moslimterroristen en hun walgelijke daden. Te vaak wordt gejuicht en geklapt in Nederlandse wijken wanneer een terroristische aanslag wordt gepleegd vanuit fundamentalistisch-islamitische hoek.

Er dient onderzocht te worden of direct betrokkenen die kennis dragen van radicalisering – dus anders dan wanneer zij in verband kunnen worden gebracht met een strafrechtelijk vergrijp – vervolgd kunnen worden en hiermee medeverantwoordelijk kunnen worden gesteld voor de gevolgen.

Hierbij volstaat niet een algemeen telefoonnummer waar men (anoniem) radicalisering kan melden.

https://politieksterk.nl/lone-wolves-never-are-alone/ 

Foto: Logostube

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalNa het artikel op onze webpagina van een van onze correspondenten over radicalisering verscheen gisteren een artikel over een wetenschappelijk onderzoek van Bart Schuurman. Het betreft een langlopend onderzoek van zes universiteiten uit Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Israël. https://www.nrc.nl/nieuws/2017/06/19/geisoleerde-terrorist-is-uitzondering-11172624-a1563702 In voornoemde bijdrage van onze correspondent wordt een appel...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !