De Franse president Emmanuel Macron behaalt met zijn partij La République En Marche de absolute meerderheid in het Franse Parlement.

Nagenoeg uit  het niets weet hij een omwenteling te veroorzaken in het vastgeroeste en door vriendjespolitiek geplaagde Frankrijk. De gevestigde orde is weggevaagd waarbij tevens een halt werd toegeroepen aan de nationale machtsbasis van Marine Le Pen.

Hoe een en ander uit gaat pakken weten we nog niet. Echter dat hij Frankrijk hernieuwd op de wereldkaart gaat zetten, is wel duidelijk.

Nieuwe politiek in een veranderende Europese Unie. Waarbinnen hopelijk oude tegenstellingen tussen links en rechts er niet meer toe doen. Nieuwe afspraken, wetten en regels moeten ontstaan met aandacht voor de soevereiniteit van natielanden. Monetair en procedureel zaken op orde moeten worden gebracht. Met verregaande democratisering. Hiervoor is een sterke as tussen Duitsland en Frankrijk een voorwaarde.

De rol van Nederland in dit spel der machten is flink geslonken. Niet op zijn minst door de ambivalente houding van het demissionaire Kabinet. Je kunt je eenvoudigweg geen verschil in houding en opstelling permitteren door inlands het ene te roepen en internationaal er een punt aan zuigen. Het gebrek aan visie en nieuw beleid als gevolg van de stroperige formatie gaat daarbij zeker niet helpen.

The proof is in the eating so we shall see.

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalDe Franse president Emmanuel Macron behaalt met zijn partij La République En Marche de absolute meerderheid in het Franse Parlement. Nagenoeg uit  het niets weet hij een omwenteling te veroorzaken in het vastgeroeste en door vriendjespolitiek geplaagde Frankrijk. De gevestigde orde is weggevaagd waarbij tevens een halt werd toegeroepen aan de...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !