Sinan Can reisde drie weken door Syrië en Irak om met eigen ogen en cameralens vast te leggen hoe deze terroristen hebben huisgehouden.

Nu IS ogenschijnlijk is verdreven, komen de gruwelijkheden van Islamitische Staat aan het licht. Ogenschijnlijk want steeds meer informatie duikt op dat de kopstukken inmiddels het land zijn ontvlucht en elders ondergronds zijn gegaan. Tevens over gehersenspoelde vrouwen en kinderen die in de asielstroom naar Europa zijn gereisd waaronder naar Duitsland en Frankrijk. Ollongren (minister van Binnenlandse Zaken) kan niet uitsluiten dat individuen uit deze groep zich ook in Nederland bevinden.

In het spoor van IS (BNNVARA) Maandag, 11 december 2017, NPO 2, 21.10-22.00u. (Volgende week maandag deel 2.)

Foto: documentairemaker Sinan Can in de bevrijde IS-stad Mosul.
© Bruce Amende

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalSinan Can reisde drie weken door Syrië en Irak om met eigen ogen en cameralens vast te leggen hoe deze terroristen hebben huisgehouden. Nu IS ogenschijnlijk is verdreven, komen de gruwelijkheden van Islamitische Staat aan het licht. Ogenschijnlijk want steeds meer informatie duikt op dat de kopstukken inmiddels het land...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !