Ons eigen PolderPretPARK21, wat horen we daar weinig over. Tijd om weer eens even op de webpagina van HollandWorld rond te snuffelen, op zoek naar nieuws.
Helaas: niet gevonden.
Maar wat wel opmerkelijk is?

Toerisme
De tegenvallende opbrengsten van toerisme in Amsterdam. De Groene Amsterdammer hield een onderzoek

Tijdens de crisis zette Amsterdam de deur voor het toerisme wijd open. En toen liep het uit de hand. Het idee dat drukte en overlast weliswaar vervelend zijn maar dat de stad als geheel van de bezoekershausse profiteert, is een mythe.

De (maatschappelijke) kosten overtreffen zelfs de economische voordelen van het massatoerisme. Inmiddels heeft de Rekenkamer Amsterdam opdracht gekregen om een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar de impact van het toerisme.
Amsterdamse ondernemers melden dat Nederlanders die Amsterdam bezoeken en Amsterdammers zelf aanzienlijk meer geld uitgeven dan de buitenlandse bezoekers.

De website van Holland World schrijft als ‘Internal Opportunity’:

HollandWorld™ will operate mainly in the market of international tourists, who are more used to high entrance fees than the Dutch.

Dit lijkt dus in tegenspraak met de ervaringen van de ondernemers in Amsterdam.

Vakantievluchten Lelystad
Daarnaast vermeldt HollandWorld™ als ‘External Threat’:

No slots for additional flights at Schiphol and only increase of incoming international tourism traffic via Lelystad Airport.

En dat baart ook zorgen. Want Lelystad Airport heeft grote uitbreidingsplannen en is voornemens om vanaf 2020 vakantievluchten aan te bieden naar toeristische steden en regio’s in Europa en de overige landen rond de Middellandse Zee.

Benieuwd wat voor impact dit zal hebben op de plannen voor ons PolderPretPARK21.

Zie ook: 

PretPARK21.. vervolg 2.. Raad: blijf alert!

PretPARK21, het vervolg… houd uw hart vast.. Disneyland in de polder!

PretPARK21 

. Lid Van der VeerHLMROns eigen PolderPretPARK21, wat horen we daar weinig over. Tijd om weer eens even op de webpagina van HollandWorld rond te snuffelen, op zoek naar nieuws. Helaas: niet gevonden. Maar wat wel opmerkelijk is? Toerisme De tegenvallende opbrengsten van toerisme in Amsterdam. De Groene Amsterdammer hield een onderzoek.  Tijdens de crisis...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !