Als je de krant leest, word je niet vrolijk. Vlak voordat Autovisie (want ik houd van een vette V8 Diesel met bi-turbo motor, mag ik?) begint op RTL 7 heb ik mezelf de opdracht gesteld alle gezaghebbende kranten te lezen, Buitenhof te kijken en wat opiniestukken door te spitten. Dan gaat het lappietoppie dicht en denk je nog even na over alles wat werd gelezen.

Van alles wat ik heb onthouden, kan ik één ding niet vergeten:

“Kandidaat-raadslid stopt met campagnevoeren na racistische beledigingen”

Godverdomme!

Citaat NRC:

Een kandidaat-raadslid van de PvdA met een Somalische achtergrond is zaterdag gestopt met campagnevoeren nadat ze meerdere keren met discriminerende teksten beledigd was in het centrum van Emmen. Volgens het Dagblad van het Noorden werd Ugbaad Kilincci onder meer uitgescholden voor ‘zwarte aap’ en ‘kopvoddenmongool’, en werd haar gezegd dat ze ‘op moest donderen’ naar Afrika.

Dan Lodewijk Asscher op Twitter:

Dit maakt mij woedend: “Kopvoddenmongool”. Tegen iemand die zich voor jouw gemeente wil inzetten. Tot tranen toe vernederd. We moeten dit stoppen.
Voor elkaar opkomen.
Elkaar als mens blijven zien. Laat je horen alsjeblieft.

Ik ben het nagenoeg nooit met hem eens. Inhoudelijk, niet persoonlijk. Maar dit verdient een pluim.

Man, man, man, hoe diep kan je zinken?!
De rest van het zeurende nieuws is al niet meer belangrijk wat mij betreft.

P.S. kom me niet aan met Pegida en soortgelijke oproerkraaiers: laag, lager, laagst!

 

Foto: Christiaan Paauwe

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalAls je de krant leest, word je niet vrolijk. Vlak voordat Autovisie (want ik houd van een vette V8 Diesel met bi-turbo motor, mag ik?) begint op RTL 7 heb ik mezelf de opdracht gesteld alle gezaghebbende kranten te lezen, Buitenhof te kijken en wat opiniestukken door te spitten....Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !