Ben jij ook zo blij dat het kerstgedoe weer voorbij is?
Begrijp me goed. De familie, het eten, de kaarsjes, de gesprekken, lachende kinderen, een tevreden vader. De traditie, met elkaar zijn, het kerstverhaal. Ik heb er ontzettend van genoten.

Maar die ‘day after’, of beter gezegd ‘the dayS after’. Nog drie dagen lang van de salade en andere hapjes smullen omdat het zonde is om weg te gooien. De vaatwasser die overuren maakt. Het beddegoed dat  net voor én net na de kerst gewassen moet.

Om nog maar niet te spreken over ‘the day before’. De voorbereiding voor het kerstmaal. Kleine gehaktballetjes als borrelhapje. Dat je ondertussen even snel het beddegoed uit de droger haalt en plots iets ruikt. Om vervolgens te constateren dat de onderkant van de balletjes gecremeerd is *paniek*. De tweestrijd: de balletjes weggooien of ze presenteren als ‘krokant’?

Ik heb ervoor gekozen om de zwarte korstjes eraf te snijden. Net alsof je aardappels schilt. Het resultaat: kleine (!) gehaktballetjes. Die vervolgens weer wat opgebakken. Niets meer te zien van de crematie. Uiteraard heb ik het wel eerlijk opgebiecht aan de disgenoten. Die zijn gelukkig wel wat van me gewend.
Goed. Het is weer achter de rug. Er liggen nog 5 kleine balletjes op me te wachten. Een feestmaal dus vanavond.

Er liggen nog enkele politieke dossiers waar ik in ga duiken. En de komende dagen ga ik de overload aan gemeentelijke stukken doornemen die net voor het kerstreces werden rondgestuurd.

Met de TOP2000 richting 2018. Het jaar waarin de 21e eeuw volwassen wordt.

. Lid Van der VeerSTERK verhaalBen jij ook zo blij dat het kerstgedoe weer voorbij is? Begrijp me goed. De familie, het eten, de kaarsjes, de gesprekken, lachende kinderen, een tevreden vader. De traditie, met elkaar zijn, het kerstverhaal. Ik heb er ontzettend van genoten. Maar die ‘day after’, of beter gezegd ‘the dayS...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - TIJD VOOR VERANDERING !