Gadver, je zal er maar mee geconfronteerd worden.

Ratten tussen het speelgoed van de kinderen, in de tuin of zelfs in keukenkastjes. Zwanenburg kampt met een rattenplaag. De bewoners zijn het spuugzat en sommigen overwegen zelfs te verhuizen.

“Het is echt een heel groot probleem”, vertelt Jeanette Koolmoes, die in de Thorbeckestraat woont. “Om de twee huizen vind je wel iemand die ratten heeft of ze vaak ziet. Het is smerig, ze brengen ziektes met zich mee.”
(citaat NH Nieuws)

Als je op het web zoekt naar effectieve, rattenbestrijding dan stuit je voortdurend op grootschalige, gemeenschappelijke maatregelen. Als er één stad is die hiermee ervaring heeft, is het Amsterdam wel.

Zij hebben beleid ontwikkeld, geënt op de IPM Methode (zie afbeelding). Wie er meer over wil lezen, hierbij de link http://www.ggd.amsterdam.nl/dierplagen/dierplaagbeheersing-0/ 

Op de webpagina van gemeente Haarlemmermeer staat:

  • Met uitzondering van ratten en kakkerlakken, bent u zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van ongedierte in uw huis en op uw eigen grond.
  • Meerlanden bestrijdt ratten en kakkerlakken in opdracht van de gemeente gratis bij u thuis of in de tuin. Dit voor de volksgezondheid.

Strak plan, integraal doen volgens IPM en wel zo snel mogelijk.

. Lid Van der VeerHLMRGadver, je zal er maar mee geconfronteerd worden. Ratten tussen het speelgoed van de kinderen, in de tuin of zelfs in keukenkastjes. Zwanenburg kampt met een rattenplaag. De bewoners zijn het spuugzat en sommigen overwegen zelfs te verhuizen. 'Het is echt een heel groot probleem', vertelt Jeanette Koolmoes, die in de...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)