Jaja, beste lezers en lezeressen. Hadden we het recent niet over de waan van de dag aangaande zorgkosten, medicijnprijzen, iets van het eigen risico af maar wel verhoging van zorgpremie, voormalig minister Schippers en de ruzie met de farmaceuten, het over de schutting gooien door Rutte II van GGZ-taken naar de gemeenten, thuisverpleging, Van Rijn en een douceurtje voor verpleeghuizen, schrijnend tekort aan verplegend en verzorgend personeel…etc…..etc….?

Of heb ik per ongeluk in een ander bonnetjesboekje gekeken?

Het begrotingsoverschot dit jaar zal iets lager zijn dan op Prinsjesdag werd geraamd. Het loopt terug van 0,6 naar 0,4 procent van het bruto binnenlands product (bbp). Daar staat een meevaller van 700 miljoen in de zorg tegenover.
Dat maakte minister Wopke Hoekstra van Financiën vrijdag na de ministerraad bekend. “We lijken het jaar voorlopig goed af te sluiten”, zei de bewindsman.
De cijfers staan in de Najaarsnota, de laatste stand van de begroting, die door de ministerraad is goedgekeurd.
De zorgmeevaller is te danken aan mindere uitgaven aan de geestelijke gezondheidszorg (GGZ) en medicijnen.

Een meevaller in de zorg van 700 miljoen? Wopke en zijn eerste Double WHOPPER®

 

Citaat en foto: nu.nl

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalJaja, beste lezers en lezeressen. Hadden we het recent niet over de waan van de dag aangaande zorgkosten, medicijnprijzen, iets van het eigen risico af maar wel verhoging van zorgpremie, voormalig minister Schippers en de ruzie met de farmaceuten, het over de schutting gooien door Rutte II van GGZ-taken...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)