Ik gun een ieder een moment van rust, bezinning zo u wilt. Maar het is mij werkelijk een raadsel waarom de gemeenteraad van Haarlemmermeer in de zomerperiode maar liefst zeven weken niet vergadert.
Dat wil niet zeggen dat we geen ‘huiswerk’ hebben tijdens het reces, kijk maar eens naar deze afbeelding. Dit is – mind you – leesvoer voor 1 sessie (over het Huis van Haarlemmermeer op 14 september a.s.). We hebben het al eerder gezegd: Houd je van lezen, word dan raadslid.

Veel van mijn collega’s gebruiken deze tijd om ‘bij te lezen’ en ‘inwoners te spreken’. Ik vraag me dan af: zou dat niet ook de rest van het jaar zo moeten zijn? Als u nagaat dat wij op 20 juli voor het laatst bijeenkwamen en nu pas op 7 september weer vergaderen, dan heb ik daar moeite mee.

Zouden we niet veel beter een korter reces houden en de sessies wat beter plannen? Dat zou mogelijkerwijs wat minder parallelsessies betekenen. Daarmee bedoel ik dat op hetzelfde tijdstip er twee sessies zijn in verschillende zalen. Voor mij dus onmogelijk om beide sessies bij te wonen. En dat vind ik jammer.

Ook de Kamerleden hebben een wel erg lange vergaderloze periode in de zomer. Op Parlement & Politiek staat te lezen dat het reces een procedurele afspraak is, die uit praktisch oogpunt is gemaakt. “Vakanties van zowel leden als bewindslieden en ambtenaren maken vergaderen weinig zinvol, al was het maar omdat daarvoor minimaal 76 Tweede Kamerleden en 38 Eerste Kamerleden aanwezig moeten zijn“.
Uhh. pardon? Met dat argument moet je eens in het bedrijfsleven aankomen, dan vragen ze je echt of je iets mankeert.

De Vlaamse psychologe Fanya Verhenne heeft onderzocht dat je minimaal acht dagen nodig hebt om echt tot rust te komen. Vooruit: doen we er nog twintig dagen bij.
Waarom toch een uitzondering voor politici? Ik pleit voor een zomerreces van hooguit vier weken!

. Lid Van der VeerHLMRIk gun een ieder een moment van rust, bezinning zo u wilt. Maar het is mij werkelijk een raadsel waarom de gemeenteraad van Haarlemmermeer in de zomerperiode maar liefst zeven weken niet vergadert. Dat wil niet zeggen dat we geen ‘huiswerk’ hebben tijdens het reces, kijk maar eens naar deze...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)