Ik ben geen boomdeskundige. Ik zou niet weten wie of wat bruinrot heeft of een andere vervelende schimmel. Is er gevaar voor de omgeving? Dan grijpt de gemeente in zonder participatie. Duidelijk.

Maar, ruim 200 mensen van een actief bewonerscomité willen zoveel mogelijk groen willen behouden. Willen bijstelling van het renovatieplan. Zijn hierover in overleg met de gemeente. En juist die mensen werden afgelopen maandagochtend wakker van de kettingzaag. Zonder dat zij ergens over waren ingelicht, werden er takken gezaagd van een beeldbepalende monumentale treurwilg in het plantsoen.

Het zoveelste geval van weer slechte communicatie door de gemeente. Het gaat niet meer over het afzagen van takken. Het gaat over omgangsvormen. 

Vooraf informeren voorkomt namelijk withete bewoners!

Hier vindt u de video die RTV Noord-Holland maakte over het Van Haeringenplantsoen: Nieuw-Venneppers fel tegen kap 74 bomen: “Er is niets mis met ze!”

Politiek STERK vraagt al geruime tijd aandacht van het College voor dit onderwerp:

Van Haeringenplantsoen: treur(wilg)spel? 

Participatie Leefomgeving Dr. van Haeringenplantsoen – Nieuw-Vennep 

Groene long van Nieuw-Vennep 

Participatie: je doet het wel of je doet het niet! 

 

. Lid Van der VeerHLMRIk ben geen boomdeskundige. Ik zou niet weten wie of wat bruinrot heeft of een andere vervelende schimmel. Is er gevaar voor de omgeving? Dan grijpt de gemeente in zonder participatie. Duidelijk. Maar, ruim 200 mensen van een actief bewonerscomité willen zoveel mogelijk groen willen behouden. Willen bijstelling van het...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)