Wouter Bos is namens het Ministerie van VWS maandenlang onderweg om het Europees Medicijnagentschap (EMA) vanuit Londen naar Amsterdam te halen. Dit vanwege de Brexit.

Wat is EMA?
Het European Medicine Agency (EMA) bepaalt welke medicijnen toegang krijgen tot de Europese markt met ruim 500 miljoen inwoners. Het agentschap evalueert studies en klinische testen van de farmaceuten over werkzaamheid en bijwerkingen van nieuwe medicijnen.

“Het gaat om veel werkgelegenheid in een hoogwaardig segment. Het economisch belang is groot. EMA is goed voor Amsterdam”, aldus Bos.

Onze Wouter is een druk baasje
Wouter Bos is zojuist terug van een lobbyreis. Hij vloog door heel Europa. De laatste twee dagen naar vijf landen. Welke wil hij niet zeggen. “Tegenkandidaten lezen mee, misschien proberen ze mijn afspraken teniet te doen.”

Bos, als werknemer van het ministerie van VWS, beunt al een maandje of zes bij met zijn verkooptour en verdient hiermee € 4.000 euro bruto per maand. Dit naast zijn werk als bestuursvoorzitter van het VUmc.
Toch knap als je weet dat VUmc en AMC in tijdrovende fusiebesprekingen zijn verwikkeld.

Maar ja, waar een wil is…en het is toch weer even een leuke afleiding.

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalWouter Bos is namens het Ministerie van VWS maandenlang onderweg om het Europees Medicijnagentschap (EMA) vanuit Londen naar Amsterdam te halen. Dit vanwege de Brexit. Wat is EMA? Het European Medicine Agency (EMA) bepaalt welke medicijnen toegang krijgen tot de Europese markt met ruim 500 miljoen inwoners. Het agentschap evalueert studies...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)