De Zuidas wordt doorgetrokken naar Hoofddorp. Veel van de leegstaande kantoren in Beukenhorst-West wordt omgebouwd tot woningen.

Gisteravond debatteerde de gemeenteraad over dit plan. Hier onze bijdrage:

 

Voorzitter,

Liever woningen voor onze inwoners dan leegstaande kantoren. Dus goed dat dit plan nu is uitgewerkt.

Wel moeten we ons beseffen dat met deze ontwikkelingen het karakter van Hoofddorp zal veranderen. We krijgen onze eigen Zuidas naast het station. Met zo’n 3600 tot 4900 stedelijk georiënteerde bewoners.

Dat zeg ik overigens zonder afkeuring. Misschien is het juist een goede impuls voor onze regio. Worden we aantrekkelijker voor een wat jongere doelgroep. Komt er meer levendigheid in Hoofddorp. Want niet alleen zijn we nu Graan voor Visch, we zijn momenteel vlees noch vis. Tussen servet en tafellaken. Te groot voor dorp. Te klein voor echte stad.

Een mooie kans dus om ons te ontwikkelen naar een bruisende stadse omgeving met veel economische uitdaging. Waar het goed wonen is met voldoende groen, voldoende parkeergelegenheid, een gevarieerd aanbod aan winkels en een bruisende cultuur.

. Lid Van der VeerSTERK in de RaadDe Zuidas wordt doorgetrokken naar Hoofddorp. Veel van de leegstaande kantoren in Beukenhorst-West wordt omgebouwd tot woningen. Gisteravond debatteerde de gemeenteraad over dit plan. Hier onze bijdrage:   Voorzitter, Liever woningen voor onze inwoners dan leegstaande kantoren. Dus goed dat dit plan nu is uitgewerkt. Wel moeten we ons beseffen dat met...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)