Weet u waar de kracht binnen communicatie ligt? Dat je elkaars taal spreekt. Dat nuances, vervoegingen, hints en synoniemen op elkaar zijn afgestemd. Een code, slechts bestemd voor ‘insiders’.

Binnen liberale kringen bestaan netwerken vaak sinds de studententijd. Meisjes maar vooral jongens die kunnen bogen op actieve deelname in het corps. Dat zijn vriendschappen voor het leven. Omringd met ongeschreven wetten als ‘noblesse oblige’ en ‘tot wederdienst bereid’.

Dus laat ik de vraag maar eens stellen in het VVD’s Ruttiaans. Waar zijn de ranglijsten met ‘hete hertjes’ voor kabinetsdeelname?
Welke eerstejaars worden ten kantore van Rutte ingereden en klaargestoomd voor een post als minister of staatssecretaris?
Want er borrelt een donkerbruin vermoeden op in deze verwarde geest. Zouden we nu wel het quotum vrouw halen in het nieuwe kabinet? Zoveel smaken zijn er niet. Of ‘het’ is van de verkeerde partij.
Dus hoor me nu niet zeggen dat er geen ‘hete hertjes’ te lande voorhanden zijn. Er zal wel een zorgvuldig dichtgevouwen shortlist zitten in het maatpak van Rutte.

Maar besef hertjes, het is een ondankbare baan. Want eenmaal geconfronteerd met een bestuurspost kan je je civiele maatschappelijke carrière wel goedendag zeggen. Dan blijf je veroordeeld tot baantjes in de (semi)publieke sector welke je worden toegeworpen, mocht je alsnog te heet of niet heet genoeg zijn in de ogen van het Sociëteitsbestuur.

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalWeet u waar de kracht binnen communicatie ligt? Dat je elkaars taal spreekt. Dat nuances, vervoegingen, hints en synoniemen op elkaar zijn afgestemd. Een code, slechts bestemd voor ‘insiders’. Binnen liberale kringen bestaan netwerken vaak sinds de studententijd. Meisjes maar vooral jongens die kunnen bogen op actieve deelname in het corps....Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)