Beste Jan, en een échte Jan ben je,

Ik kan je prima velen. Meer dan dat. Lees ook graag je kritische, vaak puntige proza. Laaf me aan je onomwonden verwijzingen naar misstanden en ander ongerief.

Toch ga ik een lans breken voor Jeanine. Want het is jou toch ook niet ontgaan dat zij werd opgezadeld met een defensie-erfenis waarvoor de term ‘diepdroevig’ nog te mild is?

Mag ik je eraan herinneren dat het jarenlang beleid is geweest van de ‘rode kliek’ de krijgsmacht uit te kleden tot op het bot? In de personele en materiële sfeer de kas zo ongeveer hebben leeggeroofd waardoor we, heden ten dage, niet eens meer kunnen spreken over een respectabele krijgsmacht.

Dat onze militairen op vredesmissies moeten rondcrossen in uitgewoonde barrels en zij uitrusting moeten aanvullen door te lenen van NATO-partners.

Maar beste Jan – onze Jeanine is weliswaar van de verkeerde partij,  jammerlijk genoeg – zij heeft wel kloten. Zij heeft de beschamende pensioenperikelen rechtgetrokken. Oké, er was even een duwtje voor nodig, maar toch. Zij heeft haar been met stilettopump gestrekt gehouden en budget afgedwongen, tegen de begrotingskeer in.

Zij mijdt geen confrontatie met belangengroepen en bonden maar zegt onomwonden hoe belabberd ‘Dads Army’ erbij hangt.

Ergo Jan, er zijn nog teveel zaken niet op orde. Of Hennis daartoe nog de gelegenheid krijgt, valt te bezien. Ik zou het op prijs stellen als je deze nuanceringen ook tot je wilt nemen. Immers hij die klaagt, toont zich betrokken. Zodat we beiden een punt hebben, niet meer en niet minder.

Hier het Briefje van Jan aan Jeanine Hennis.

 

. Van een van onze correspondentenSTERK verhaalBeste Jan, en een échte Jan ben je, Ik kan je prima velen. Meer dan dat. Lees ook graag je kritische, vaak puntige proza. Laaf me aan je onomwonden verwijzingen naar misstanden en ander ongerief. Toch ga ik een lans breken voor Jeanine. Want het is jou toch ook niet...Politieke Partij voor Constructieve Onvrede zonder Taboes - FORTIS ET LIBOR (sterk en vrij)